autorijopleiding

Start nu met je Autorijopleiding

Op een leerzame en leuke manier je rijbewijs halen en daarna zelfstandig op een veilige manier de weg op, dat is onze missie. Tijdens onze autorijopleiding zorgen wij ervoor dat jij de nodige knowhow zo snel mogelijk onder knie hebt. Onze nieuwe BMW 1 series staan voor je klaar.

autorijopleiding - rijschool tamara coremans

Theorie-examen en lessen

Vanaf 16 jaar mag iedereen theorie-examen doen bij het CBR. Op je theorie-examen laat je zien dat je gevaar herkent, de verkeersregels weet en verkeersinzicht hebt. Zo kun je veilig de weg op. Nu al beginnen? Klassikaal of individueel, wij helpen je. Meer info vind je hier.

Praktijklessen

Ben je 16,5 jaar? Dan kun je starten met je praktijklessen. Verschillende onderdelen zoals voertuigkennis, voertuigbeheersing, verkeersinzicht rijden met navigatie en meer komen tijdens je autorijopleiding aan bod. Je doorloopt je rijopleiding in opbouwende fases zodat jij voldoende voorbereid bent om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Je praktijkexamen is dan niets meer dan een nodige tussenstap om je rijbewijs te bemachtigen.

Ons lesgebied
Thuis, op school of op je werk, wij halen je op. Wij rijden vanuit de gemeenten Rucphen, Roosendaal, Etten-Leur en Halderberge.
Het rijexamen leg je af vanaf de examenlocatie in Roosendaal. Op verzoek zijn Bergen op Zoom of Breda ook mogelijk.

Startpakket
Kies je voor ons startpakket? Dan krijg jij 25 rijlessen van 60 minuten inclusief een praktijkexamen. Per persoon kan het aantal benodigde rijlessen verschillen, zijn er meer lessen nodig dan kunnen deze als losse lessen worden bij gekocht. De instructeur bepaalt samen met de leerling wanneer het praktijkexamen wordt aangevraagd.

Losse Lessen
Voor iedereen die niet meteen een pakket aan willen schaffen bieden wij ook losse lesuren van 60 minuten. Ook heel geschikt voor een opfriscursus of wanneer je al elders de nodige ervaring op hebt gedaan. Wij leveren graag maatwerk zodat de leerstof altijd aansluit op jouw aanvangsniveau.

Autorijbewijs halen in een bmw 1 serie - Rijschool Tamara Coremans

Tussentijdse Toets

Een tussentijdse toets is een soort proefexamen. De toets duurt even lang als een rijexamen en je doet dezelfde dingen. Zo kun je alvast wennen aan de examensituatie. Na afloop krijg je tips van een CBR-examinator. Als je de bijzondere verrichtingen goed, vlot en veilig uitvoert, kun je daarvoor zelfs vrijstelling verdienen voor je rijexamen. 

Iets voor jou?
Wil je alvast wennen aan de examensituatie? Tips van een CBR-examinator krijgen? Of wil je vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen tijdens je rijexamen? Dan is een tussentijdse toets echt iets voor jou. Ook kunnen wij een tussentijdse toets als proef afnemen als onderdeel van je autorijopleiding, let wel dat deze dan puur als indicatie geldt voor je en er geen vrijstellingen verdiend kunnen worden zoals bij het CBR.

Praktijkexamen

Voordat je op examen kunt dien je een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze dien je naar waarheid in te vullen. Verwacht je op een van de gestelde vragen een “Ja” in te moeten vullen, doe dit dan al aan het begin van je rijopleiding. Er is namelijk een wachttijd voordat je gezondheidsverklaring door het CBR is behandeld. Je wilt immers niet langer wachten op je examendatum dan noodzakelijk.
Meer info daarover vind je hier.

Het praktijkexamen bestaat uit de volgende onderdelen:

voorgesprek
; de examinator controleert samen met jou alle gegevens waaronder je identiteitsbewijs. Zorg dus dat je deze op zak hebt. Deze mag op de dag van examen niet verlopen zijn. Ook dien je een ingevuld zelfreflectieformulier bij je te hebben. Deze kun je hieronder gemakkelijk downloaden als pdf.


op het parkeerterrein; je begint met het lezen van een kenteken op ongeveer 25 meter afstand. Dit is de zogenaamde ogentest. Daarna krijg je bij de auto een aantal vragen, deze gaan bijvoorbeeld over de lampjes en schakelaars aan de binnenkant, de banden en uiterlijke staat van het voertuig of over de belangrijke punten onder de motorkap.

de examenrit; De examenrit duurt ongeveer 35 minuten. Je rijdt voor een deel zelfstandig naar een bepaalde bestemming. Dit doe je met behulp van een navigatiesysteem. Voor het grootste deel rijd je op aanwijzingen van de examinator. Die kijkt of je veilig en zelfstandig rijdt. Daarbij let hij onder meer op de beheersing van de auto, kijkgedrag en voorrang verlenen. Dat geldt voor alle zeven examenonderdelen. In het onderstaande filmpje worden de onderdelen in het kort behandeld.

de uitslag; direct na de examenrit hoor jij de uitslag. Ben je geslaagd dan kun je vanaf de eervolgende werkdag bij de gemeente je rijbewijs aanvragen. Plan bij de gemeente waarbij je staat ingeschreven een afspraak.
Vergeet niet je identiteitsbewijs, je pinpas en een recente geschikte pasfoto mee te nemen.

Faalangstexamen

Heb je last van faalangst bij examens? Of ben je té zenuwachtig om te laten zien wat je kunt tijdens het praktijkexamen? Bespreek dit op tijd met je instructeur tijdens je autorijopleiding. Je kunt dan via ons een faalangstexamen reserveren. Je krijgt dan een examinator die is getraind om mensen met faalangst te begeleiden. Hij of zij heeft ook meer tijd om je op je gemak te stellen. En tijdens de rit kun je om een time-out vragen. Tijdens een faalangstexamen moet je natuurlijk wel hetzelfde kunnen als bij een gewoon rijexamen. Bespreek met je rijinstructeur of een faalangstexamen jou kan helpen.

Tarieven

Of je voor je autorijopleiding nu kiest voor een pakketopleiding of losse lessen, je krijgt altijd waar voor je geld. Betaling geschiedt voorafgaand aan iedere rijles. Deze kan contant, per bank of per tikkie betaald worden. Liever een factuur? Geen probleem!

Klik hier voor meer info over onze tarieven.

Inschrijven

Wil je je graag inschrijven voor deze rijopleiding of toch eerst wat meer informatie? Ga dan naar ons contactformulier, of stuur ons een bericht op autorijschoolcoremans@hotmail.com

[efb_likebox fanpage_url=180137775428140 responsive=1]